3D Droging

Om de gespoten onderdelen in uw timmerfabriek zo snel en perfect mogelijk te kunnen drogen hebben we, samen met vooraanstaande lakleveranciers, het 3D-droging concept ontwikkeld.

3D droging impressie
Uit intensieve testen is gebleken dat na de vereiste flash-off tijd een gelijkmatig verdeelde verwarmde luchtstroming door de droogruimte het beste en snelste droogresultaat geeft. Om deze gelijkmatige verdeling van de luchtstroming, langs de gespoten werkstukken, te verkrijgen wordt aan de uitvoerzijde van de droogruimte via een inblaasplenum in het plafond verwarmde lucht ingeblazen (rood in layout). Deze verwarmde lucht wordt afgezogen na de flash-off aan de invoerzijde van de droogruimte (blauw in layout).
3D droging impressie
Er ontstaat een stroming van warme lucht vanaf de uitvoer van de droogruimte richting de invoer van de droogruimte. De warme lucht neemt richting de invoer van de droogruimte in temperatuur af.
De snelheid van de lucht terplekke van de producten in de droogruimte wordt stapsgewijs geregeld met plafondventilatoren die telkens in groepen worden geregeld. Bij de invoer van de droogruimte, na de flash-off, staan de ventilatoren minimaal en is de temperatuur van de lucht laag om de filmvorming van de lak niet te verstoren.
3D droging impressie
Richting de uitvoer van de droogruimte worden de plafondventilatoren opgevoerd, waardoor de luchtsnelheid om de producten wordt verhoogd. Ook neemt de temperatuur van de lucht toe. Dit zorgt voor de perfecte doordroging.
Voordeel ten opzichte van droging middels straling is dat alle producten en onderdelen in de droogruimte dezelfde droging ondergaan. Bij straling zullen de onderdelen op korte afstand van de straalpanelen niet dezelfde behandeling ondergaan als die op maximale afstand, ondanks het gebruik van reflecterende folie.
3D droging impressie
Het verwarmen van de lucht die wordt ingeblazen kan middels gas, elektriciteit of een motverbrandingsinstallatie. Op deze wijze kunnen we samen met u uitrekenen wat nu en in de toekomst de meest voordelige en energievriendelijke oplossing is. De verwarmingsinstallatie wordt zo gemaakt dat gemakkelijk kan worden overgeschakeld op een ander medium als bv zonnepanelen interessanter worden dan gas.

Meer informatie over 3D droging?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Telefoon

+31 13 5283008

Volg ons ook op social media voor alle informatie

Scroll naar boven